miercuri, 4 februarie 2009

Serbia ameninta ca va bloca orice tentativa de aderare a Kosovo la OSCE

Serbia va bloca orice tentativa a Kosovo de aderare la Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa, a anuntat, luni, ministrul de externe Vuk Jeremici.

“Serbia nu va sustine niciodata si in nicio circumstanta o aderare a Kosovo” la OSCE, a spus el, dupa o intalnire cu omologul sau grec, Dora Bakoyannis, elenii asigurand anul acesta presedintia OSCE, relateaza AFP.

“OSCE lucreaza in baza principiului de deplin consens intre cele 56 state membre”, a spus ministrul elen.

“OSCE este unul dintre forumurile diplomatice cele mai importante, unde Serbia vrea sa-si demonstreze determinarea de a-si apara integritatea teritoriala si suveranitatea”, a subliniat ministrul elen.

Kosovo si-a proclamat independenta la 17 februarie 2008 si ea a fost recunoscuta de 54 de tari, printre care SUA si majoritatea statelor din UE. Grecia face parte dintre tarile care nu au recunoscut Kosovo, alaturi de Spania, Cipru, Romania si Slovacia.

Serbia a obtinut de la Adunarea generala a ONU ca instanta Curtea Internationala de Justitie sa se pronunte asupra legalitatii independentei Kosovo si este decisa sa impiedice recunoasterea acesteia de catre organizatiile internationale.

sursa: ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu