miercuri, 4 februarie 2009

Marko Bela: România nu este un stat naţional.


Liderul maghiar a adaugat ca modificarea Constitutiei vizeaza introducerea sintagmei de “stat national”, care nu poate fi adevarata in acest context, informeaza NewsIn.

“Daca vrem sa modificam Constitutia, atunci sa nu spunem ca nu putem accepta niciodata o solutie pentru maghiari, ci sa spunem: candva va trebui sa modificam Constitutia si dupa aceea, vom impune si solutia respectiva. Nu pot saluta ceea ce a declarat domnul presedinte in legatura cu unele probleme ale minoritatilor in general, respectiv ale comunitatii maghiare din Romania. Noi am inteles ca nu numai domnul presedinte ci si foarte multi politicieni romani se impotrivesc fata de unele deziderate ale UDMR”, a declarat Marko.

Liderul maghiar a facut aceasta declaratie in replica la adresa afimatiilor presedintelui Traina Basescu, conform carora Tinutul Secuiesc nu va beneficia niciodata de autonomie.

Intr-o vizita in Ungaria, la care a participat luni si marti, Traian Basescu a refuzat ideea unui tinut autonom pe teritoriul Romaniei. Intrebat de un jurnalist maghiar cand va fi oferita autonomia Tinutului Secuiesc, presedintele roman a afirmat categoric ca nu va admite un asemenea compromis.

“Aceasta este niciodata, pentru ca Romania este definita ca stat unitar suveran si nu cred ca vreun politician roman ar avea o alta abordare decat Constitutia”, a declarat Basescu, luni. Presedintele a subliniat ca Romania sustine drepturile individuale, dar nu va acorda drepturi colective pentru nici o minioritate. Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu