marți, 10 februarie 2009

Organizatiile radicale nationaliste reactioneaza la moartea handbalistului Marian Cozma



Oricât de ciudat ar părea ca o organizaţie naţionalist-şovină ca Magyar Garda să participe la priveghiul unui cetăţean român, acest lucru s-a întâmplat, după uciderea handabalistului de la Veszprem, românul Marian Cozma.

Zeci de membri ai Gărzii Maghiare s-au adunat în faţa clubului de handbal unde juca Marian, îmbrăcaţi în uniforme negre şi fluturând steagul arpadian, dorind să protesteze împotriva uciderii handbalistului de către un grup de ţigani. Şi pe site-urile organizaţiei maghiare au apărut mesaje de condoleanţe pentru moartea lui Marian Cozma, însoţite de mesaje îndreptate împotriva ţiganilor.

Un tribunal din Budapesta a dispus în luna decembrie dizolvarea Magyar Garda, fiind acuzată de atacuri rasiste îndreptate împotriva ţiganilor.

De asemenea, tatăl handbalistului Zarko Sesum, care a fost înjunghiat şi el în acelasşi incident, a anunţat că a strâns peste 200 de foşti membri ai grupării militare Tigrii lui Arkan, care vor răzbuna moartea handbalistului român.
Sursa: G.B. - NapocaNews.ro

Un comentariu:

  1. A zis bine lordul rommel :D baga frate linkul către nd. macar un nd Iaşi :P sau Universitatea A.I. Cuza ca nimeni nu s-a prins ca eşti din ND Iaşi.
    Ieşi nene din tufişul ND autonomule ;)
    Diversiune, diversiune... dar să ştim şi noi. :))

    RăspundețiȘtergere