luni, 9 februarie 2009

Bulgaria duce la maximum aberatiile de inspiratie comunistoido-rusesti: Prezenta pe strada, dupa orele 22.00, interzisa celor sub 18 ani


Parlamentul bulgar a decis sa le interzica minorilor (n.r - 18 ani) sa iasa singuri pe strada, dupa orele 22.00, reinstaurand astfel o practica apartinand erei comuniste, relateaza AFP, citata de NewIsn.

Anul trecut, presedintele Federatiei Ruse, Dmitri Medvedev, a propus o masura similara, numai ca aceasta ii viza pe minorii de pana la 14 ani. Modificarile legii, botezate de presa rusa “interdictii de circulatie pentru copii”, sunt menite, in opinia presedintelui rus, sa protejeze minorii de “intemperiile” societatii zbuciumate din secolul al XXI-lea si interzic prezenta copiilor in baruri, braserii si sex-shopuri.

Parlamentarii de Sofia au preluat aceasta idee aberanta si au dus-o la extrem. Astfel, parintii adolescentilor risca o amenda in cazul in care copilul lor minor, in varsta de pana la 14 ani, nu vine acasa pana la ora locala 20.00. Cei de pana la 18 ani trebuie sa fie acasa cel mai tarziu la ora 22.00. Daca vor sa stea afara pana mai tirziu, trebuie sa fie insotiti de un adult pe strada, potrivit amendamentelor la Legea pentru protectia copilului, adoptare vineri. Daca adultul care il insoteste pe tanar nu este unul dintre cei doi parinti, el trebuie sa obtina o declaratie semnata de unul dintre parinti, a explicat deputata socialista Margarita Paneva. Potrivit acesteia, noua reglementare vizeaza “stimularea atitudinii responsabile” a parintilor fata de copil si reducerea numarului de incidente in care sunt implicati adolescenti. Este prima data de la caderea comunismului cand o astfel de masura este impusa in Bulgaria. Un deputat de dreapta a spus ca noua masura “demonstreaza incapacitatea statului de a garanta siguranta, mai ales cea a copiilor”.
Sursa: Z.O. - Ziua

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu