miercuri, 4 februarie 2009

Obama va propune Rusiei şi SUA distrugerea a 80% din armamentul lor nuclear


Londra, 4 februarie, preşedintele SUA, Barak Obama, va propune Federaţiei Ruse şi Statelor Unite ale Americii un plan pentru distrugerea în masă a armelor nucleare, scrie "The Times". Planul îşi propune distrugerea a 80% din armamentul nuclear al celor două state. Conform aceestui plan, fiecare stat nu trebuie să deţină mai mult de 1000 de focoase nucleare. Conform unor informaţii, propunerea va fi discutată pe larg în cadrul unei posibile vizite a lui Obama programate pe luna aprilie în Rusia.
Times remarcă faptul că discutarea unui asemenea plan va avea loc doar dacă SUA îşi va revizui politica sa în estul Europei, mai ales în legătură cu sistemul de apărare PRO, a cărui elemente urmează să fie instalate în Cehia şi Polonia. Rusia este categoric împotriva instalării sistemului PRO în estul Europei, considerîndu-l o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Drept răspuns, Rusia va amplasa în zona Konigsbergului (Kaliningradkaja Oblast) instalaţii de rahete de tip "Iskander", fapt declarat de Medvedev şi confirmat de MAE FR.

sursa:nr2.ru

5 comentarii:

  1. Hm,de ce autonoma? Suntem un grup care ne intitulam Nationalistii AUTONOMI Timisoara. De ce ai luat acest nume? Criza de inspiratie? Incerci sa creezi o confuzie? Meritam o explicatie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bineinteles ca meritati
    Autonomi nu santeti doar voi..doar nici voi nu l`ati inventat..au mai fost si altii inaintea voastra...
    plus, voi santeti autonomi la timisoara
    altii - in alta parte

    RăspundețiȘtergere
  3. nu e nici o confuzie.
    avem toti acelasi scop.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, nu am fost noi cei care au creat conceptul de Nationalist AUTONOM, doar primii din Romania care au adoptat si aplicat acest concept care l-am adoptat de la nationalistii autonomi din Germania, asa cum am recunoscut si in Programul NAT .
    Am avut si mai avem inca unele semne de intrebare... dar pentru ca nu sunt certitudini nu am dorit sa le facem publice. Poate daca lasi un mail..
    Salutari din Timiso8r8!
    Universitatea A.C. Cuza ;)

    RăspundețiȘtergere