miercuri, 4 februarie 2009

Israelul ameninţă Vaticanul cu ruperea relaţiilor diplomatice


Situatia tensionata dintre statul israelian si Sfantul Scaun capata noi accente. Itzak Cohen, ministrul israelian pentru probleme religioase a evocat, intr-un interviu acordat cotidianului "Der Spiegel" eventualitatea intreruperii relatiilor dintre Israel si Vatican.

Referindu-se la episcopul negaţionist Richard Williamson şi la reabilitarea acestuia de către Vatican, oficialul israelian a declarat că va recomanda guvernului său întreruperea raporturilor cu „o instituţie din care fac parte negaţionişti ai Holocaustului şi antisemiţi“.

Presa italiană consideră că afirmaţiile lui Cohen par mai degrabă un gest electoral, ţinând cont că alegerile legislative din Israel se apropie (11 februarie). Ambasadorul Israelului la Vatican s-a mulţumit să menţioneze că nu se poate pronunţa asupra aserţiunilor unui ministru israelian.

Critici la adresa Vaticanului au venit şi din partea lui Meir Lau, fost rabin-şef al Israelului, supravieţuitor al lagărului de concentrare de la Buchenwald. „Cum se poate ca un negaţionist ca Richard Williamson să obţină protecţia şi reabilitarea capului Bisericii catolice?”, a declarat el. Cu toate acestea, o eventuală vizită a Papei în Israel (programată pentru luna mai, a.c.) ar fi binevenită, asigură diplomaţi israelieni şi reprezentanţi ai comunităţii religioase. Sursa: Adina Şuteu - Adevarul

Un comentariu:

  1. Salut camarade, interesant blog ai. Iti doresc mult succes.

    P.S. Te-am adaugat in lista de legaturi.

    RăspundețiȘtergere